Har hänt:

Byrådet hade extra årsmöte 15 jan för att avsluta föredragningen av Revisionsberättelser för Jädraås Vindkraftfond  2014-2017 vilket missats vid ordinarie årsmöten. Kort sammanfattning: Stadgeändring behandlas vid årsmötet, Tydligare kallelse till Vindkraftfondens årsmöte 2019.

 

Arbetet med att ta fram Lokal Utvecklingsplan för Jädraås-bygden inleddes onsdag 16 januari under ledning av projektledaren Kennet Nyberg från Hela Sverige-ska-leva-rörelsens Gävleborgavdelning (X-ing). Det var 17 personer på första mötet och tre arbetsgrupper bildades för att fortsätta arbetet. Efter det har ytterligare en grupp tillkommit i arbetet. Onsdag 3 april kommer slutresultatet att föredras.

 

Kommer att hända:

 

Årsmöte Jädraås Byråd: Tisdag 26 februari 1830 på Folkets Hus.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar samt mindre stadgeändringar (stadgarna reviderades senast 2005 och det har hänt en del sedan dess).

Även information om vad  som kommer att hända i byn!

Kallelse, Dagordning, underlag för valen + stadgeändringsförslag finns anslagna på anslagstavlorna i Jädraås, Ivantjärn och Gammelboning.

Handlingar kommer att finnas vid mötet och kan hämtas hos sekreteraren Sirpa  Kuja-Halkola från 5 dagar före mötet.

Vi bjuder på fika och smörgås!

 

Välkomna!

 

Årsmöte Föreningen Jädraås Bruk (Hyttan och Smedjan): Måndag 4 mars 1800 på Folkets Hus.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar… Vi bjuder på fika och semla!

 

Lördag 9 mars händer mycket! 1100 Sedvanliga Korpstaffetten på skidor (och barnens Vasalopp före). Prisutdelning, fika, lotterier mm JAIK-vallen.

Välkomna!

 

På kvällen 1900-2400 är det dags för den sedvanliga festen efter Korpen på Folkets Hus. Bosse o Inga-Lill sjunger dansmusik och Boo Koppars orkester med allt från Sven-Ingvars till Ac-Dc mm.

Medför egen Picknick-korg. 

Försäljning av fika, korv, och lotter. Mer info finns på  anslagstavlorna! Avg. 50:-

 

TEATER Torsdag 21 mars 1900 Folkets Hus. Det är Folkteatern Gävleborg som ger föreställningen Folkmusikens Queen B – en expose i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan. Som vanligt: Ingen avgift för Jädraåsare. Biljetter bokas hos Christer och vi bjuder på fika.

 

Affischer kommer att anslås senare.     

 

Byblad nr 1-2019 sidan 2

 

Årsmöte Jädraås AIK: Torsdag 28 mars 1830 JAIK-vallen 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar MEN det behövs flera som ställer upp i det administrativa arbetet och andra sysslor om denna  gamla fina klubb ska kunna fortsätta verksamheten! 

Om flera hjälper till blir det inte så betungande som om några få ska fixa allt!  

Ställ upp DU också!  

Välkomna till mötet!

 

Årsmöte Jädraås-Tallås Järnväg: Söndag 31 mars 1300 Folkets Hus.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar och någon form av bildvisning.

Fika! 

Välkomna!

 

Onsdag 3 april kommer slutresultatet av arbetet med Lokal Utvecklingsplan för Jädraås att föredras. Platsen är Folkets Hus. Mer info kommer!

 

 

Bidrag från Vindkraftfonden 2019: Ansökningar ska vara inlämnade senast 31 mars. Det är nya regler för ansökningarna i år efter synpunkter från revisorerna. 

 

Alla föreningar som fått bidrag 2018 kommer automatiskt att få information om nya reglerna. Om någon ny förening (person) vill söka i år är det bara att kontakta Christer så kommer underlagen via mail.

 

Byrådets Styrelsen består av:

Christer Lundquist – Ordförande, 070-585 13 12               

Marie-Louise Wallin – V. ordf. 072-930  99 19 

Sirpa Kuja - Halkola – Sekreterare 070-229 19 11             

Carina Nordén - Kassör  

Susanne Dannberg 

Malin Forsman 

Anna-Lena Hansson   

Bjarne Koppars

Eva Lööke

Lasse Persson 

                  

Suppleanter är: 

Johanna Hammargren 

Rauni Lindroth

Annelie Lundgren                                                                

Marianne Nilsson

Lina Classon 

 

Vår hemsida: www.jadraas.se             

Ta kontakt med någon av oss i Jädraås Byråds styrelse om ni undrar vad vi i Byrådet gör eller har idéer om vad vi skulle kunna göra för att utveckla bygden och marknadsföringen av vårt område. Tack!        

Du kanske också vill hjälpa till i arbetet att utveckla bygden? Du är hjärtligt välkommen att deltaga. Det finns mycket vi kan hjälpas åt med !        

 

Glöm inte att motionera och lägga lappar i JAIKs motionslådor!